Klášterní restaurace - refektář
Nabízí celodenní stravování pro ubytované hosty, pro veřejnost služby restaurace s výběrem kvalitní moderní české a evropské kuchyně. Připravíme vám slavnostní tabuli, raut, banket, grilování nebo jen občerstvení. To vše v exklusivních vnitřních i venkovních prostorách Kláštera Hejnice.
Kapacita refektáře (jídelny) je 60 míst k sezení, salónek nabízí dalších 20 míst k sezení. Při recepcích lze využít křížovou chodbu a knihovnu v přízemí kláštera včetně rajského dvora i zahrady.
buffet
rychlé WiFi
jídlo s sebou
bezbariérové
Provozní doba restaurace
neděle – čtvrtek 11.30 – 22.00 (vaříme do 19.00)
pátek – sobota 11.30 – 22.00 (vaříme do 19.30)
Sezónní provozní doba platná od od 1. 7. 2023
Hejnická klášterní piva
Naše piva nabízíme na čepu v refektáři, taktéž ke koupi v lahvi 0,75 l.

Anastas — světlý ležák 11
Svrchně kvašené nefiltrované a nepasterizované jedenáctistupňové pivo. Jeho podobu jsme ladili společně s Barborou Kracíkovou, někdejší sládkovou ze Zámeckého pivovaru Frýdlant. Na česko-německé etiketě od Petra Bímy najdete historický pohled hejnického kostela s klášterem a jednoho z posledních kvaridánů našeho kláštera, františkána Anastase Peera, který dal našemu pivu i své jméno. Dej Bůh stěstí!

Hejnická Putovnice — světlý ležák 10
Poctivá nefiltrovaná a nepasterizovaná desítka, kterou pro nás vaří jablonecký Pivovar Volt podle receptury sládka Martina Palouše. Název piva odkazuje na poutnici, v našem případě putovnici, která svižným krokem přichází do hejnického chrámu se svou prosbou k Panně Marii. Proto je pivo také lehké, ale přesto chuťové nesrovnatelně lepší než běžně prodávaná piva. Autorkou etikety s karikaturou poutnice a hejnickým kostelem v pozadí je Martina Zemanek. Dej Bůh štěstí!
